...een moment geduld...

Kasteel Westhove en de Manteling

Op Walcheren, aan de kust, vind je tussen Oostkapelle en Domburg kasteel Westhove dat in een geliefd wandelgebied ligt: De Manteling. Gelegen op een wat hoger terrein dan de meeste plekken in Zeeland en zodoende in vreg eeuwen minder geplaagd door overstromingen, werd er in de 9e eeuw al een dijk opgeworpen, een wal die diende tegen invallen van de Noormannen. Karel V bezocht het gebied en in een oorkonde van Floris V staat te lezen dat Westhove eigendom was van de Abdij Middelburg. Dat duurde tot in de 17e eeuw.  Sinds wanneer Westhove een ‘kasteel’ wordt genoemd is de vraag. Bisschop Nicolaas de Castro had het in 1562 nog over zijn huis dat volgens hem smaakvol en voortreffelijk was ingericht.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog kwam Westhove in handen van de Watergeuzen, maar brand verwoestte een groot deel. Nadien is Westhove het buitenhuis geweest van voorname Zeeuwse families. De reiger op een van de torens verwijst naar de familie van Reigersberg. Een volgende eigenaar, Van de Perre, ontving in 1786 stadhouder Willem V.

Westhove ligt aan de rand van de Manteling, een bos dat een deel van Walcheren beschermd tegen de scherpe zeewind. Door Staatsbosbeheer werd het aantrekkelijker gemaakt voor wandelaars met vijvers, paden en doorkijkjes die delen van het gebied ook wel het aanzien geven van een Engelse Landschapstuin.

Naast het kasteel ligt Terra Maris, gevestigd in de orangerie. Museum Terra Maris of ‘land van de zee’ verhaalt van de geschiedenis van het Zeeuwse landschap, de florad en fauna.  Terra Maris heeft een museumcafé met terras.

Westhove

Foto Skypictures -Beeldbank Zeeland

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!