...een moment geduld...

Stadhuis Middelburg

Veel toeristen, héél veel, bezoeken naast het strand ook de Zeeuwse steden. Dan klinken er Nederlandse dialecten, Vlaams en Duits in de straten. Vakantiegangers bezoeken de stad om te winkelen, zoals in Goes of Vlissingen, of om hun gezellige historische sfeer. Sluis en Hulst zijn trekkers in Zeeuws-Vlaanderen, zoals Zierikzee op Schouwen-Duiveland. Op Walcheren worden vooral Veere en Middelburg bezocht om hun verleden. In deze laatste stad, waar het provinciebestuur huisvest, sta je zonder twijfel een keer oog en oog met het historische stadhuis.

Stadhuis Middelburg

Foto Ben Biondina – Beeldbank Zeeland

Het stadhuis, in gebruik bij de gemeente tot 2004, toont tegenwoordig haar historische grandeur na een wel heel ingrijpende restauratie. In 1940 ging er veel verloren in de stadsbrand die ontstond door de Tweede Wereldoorlog. De gevels werden in Gotische stijl hersteld, waardoor nu het verleden spreekt. De oorspronkelijke bouw dateert evenwel van 1452. Meerdere generaties werkten in fases aan het stadhuis waardoor de bouw een periode van omstreeks 70 jaar omvatte. Gevolgd door aanpassingn en nieuwe verfraaiïngen. Dat neemt niet weg dat er al op 14 maart 1458 voor het eerst vergaderd kon worden. De eerste bouwfase werd afgesloten in 1460.

De toren werd in de tweede fase tussen 1512 en 1516 gebouwd. Verbouwingen en aanpassingen aan de toren zelf maakten dat zij omstreeks 1561 haar huidige aanzien kreeg. In de oorlogse brand van 1940 bleef de toren tendele overeind. In 1950 werd het gerestaureerde stadhuis dat het sfeervolle plein siert, op vaste tijden met de Middelburgse markt voor de deur, door koningin Juliana opnieuw geopend.

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!