...een moment geduld...

Camping Domburg

Op camping Domburg heb je alles om een heerlijke vakantie op Walcheren te beleven. Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Dat merk je. De mondaine sfeer die je hier ervaart, is uniek voor Zeeland. Domburg is van oudsher een plek om te genieten van zon, zee en water. Het strand en de heerlijke Zeeuwse zeewind is altijd dichtbij. Domburg is een smalstad. Dit was in de zestiende tot en met de achttiende eeuw de benaming van een aantal kleinere plaatsen in Zeeland. Domburg heeft een rijke geschiedenis als badplaats, maar ook als kunstenaarskolonie. De gezonde lucht en het bijzondere Zeeuwse licht trekken al sinds lang vervlogen tijden mensen uit binnen- en buitenland naar deze unieke plek aan de duinen. Een perfecte vakantiebestemming, ook in de winter.

Vakantie aan Zee op Camping Domburg

Walcheren is een op en top vakantieregio in het westen van de provincie Zeeland. Walcheren is een schiereiland dat wordt omringd door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Het is niet voor niets dat Walcheren bekend staat om de vele mooie stranden én om zijn hoge duinen. Natuurlijk is het heerlijk om uit te waaien aan het strand, maar kies ook eens voor een wandel- of fietspad door de duinen. Je hebt daar een mooi uitzicht op de kuststrook, het water en het binnenland.

De meeuwen vliegen met je mee en begroeten je met hun geschreeuw. De kust van Domburg heeft brede stranden en biedt je fantastische uitzichten over zee. Vanaf de camping in Domburg zit je daar in een mum van tijd. Stranden bieden je alle ruimte voor een heerlijke stranddag maar zijn ook heerlijk om ’s avonds naar terug te gaan. Even opfrissen op de camping in Domburg of wat boodschappen doen in het gezellige centrum en dan daarna de zon in de zee zien zakken. Wat een ontspanning, niets moet. Zo heerlijk, zo’n vakantie op de camping Domburg!

Fiets- en wandelroutes vanaf de campings in Domburg

Hou je van wandelen of fietsen? Dan is een camping in Domburg een goede keuze. Liefhebbers van rust, ruimte en mooie landschappen halen hier hun hart op. De wandel-, fiets- en ruiterpaden voeren je langs mooie natuur. Overal zie je meidoorn, de meest kenmerkende struik van Walcheren. Deze struik zie je ook op veel campings in Domburg terug. Een prachtig stuk natuur is De Manteling. Hier vind je een eikenbos van meer dan tweehonderd jaar. Toch zijn de bomen niet hoger dan een meter. Dit komt omdat deze bomen voortdurend ‘geschoren’ worden door de westenwind en het stuivende zand. Een bekend schilderij van Piet Mondriaan is ‘Avond, de Rode Boom’.

Als je De Manteling bezoekt, ontdek je ongetwijfeld de boom die Mondriaan heeft vastgelegd. Bijzonder aan De Manteling zijn ook de fraaie landgoederen en natuurlijk kasteel Westhove. In het kasteel vind je museum Terra Maris. Daar ontdek je op een afwisselende en levendige manier prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen en opgezette dieren en leer je alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. Dit kasteel is een heerlijk uitstapje vanaf de camping in Domburg.

Kinderen op de camping in Domburg

Zéker ook met kinderen zijn de campings in Domburg een heerlijke vakantiebestemming. Walcheren biedt tal van mogelijkheden voor uitjes met je kinderen. Natuurlijk kun je de historische steden als Middelburg en Veere bezoeken. Boek eens een rondvaart langs panden en pakhuizen uit het VOC-verleden van Middelburg. Of ontdek vanaf de boulevard in Vlissingen hoe groot containerschepen zijn. Je kijkt je ogen uit!

Andere leuke uitstapjes vanaf de camping in Domburg zijn onder andere een bezoek aan Mini Mundi, een familiepretpark met een grote binnenspeeltuin en Miniatuur Walcheren, Kaasboerderij Schellach, Reptielenzoo Iguana of speelpaleis Bambini. Allemaal goed aan te rijden vanaf de camping in Domburg. Maar vergeet de stranden niet! Ook als het minder goed weer is, kun je vanaf de camping in Domburg naar het strand gaan. Neem een bal of een vlieger mee en je kinderen vermaken zich urenlang. Gelukkig zijn er voor daarna heel veel strandpaviljoens, waar jij en je kinderen heerlijk op adem kunnen komen.

Camping Domburg: Plek om naar terug te verlangen

Vanaf de camping Domburg beleef je Zeeland in optima forma. Je bent niet eerste en niet de enige, want al sinds de negentiende eeuw is Domburg een bekende badplaats. En dat is niets voor niets. Het Zeeuwse licht, de gezonde zeelucht en het mondaine karakter; op de camping in Domburg merk je dat dit een plek is om steeds weer naar terug te verlangen. 

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!