...een moment geduld...

Campings Oostkapelle

Overnachten op campings Oostkapelle staat garant voor een perfecte vakantie in Zeeland. In Oostkapelle beleef je Zeeland misschien wel op zijn best. Oostkapelle is een echte Zeeuwse familiebadplaats. Je vindt in Oostkapelle schone, brede stranden, duinen, prachtige natuurgebieden en een gezellige, karakteristieke dorpskern. Oostkapelle is daarmee een vakantiebestemming om verliefd op te worden.

Vanaf op de camping in Oostkapelle is er zo veel te doen. Je kunt eindeloos dwalen door de natuurgebieden De Manteling en Oranjezon. Een leuk uitstapje vanaf de camping in Oostkapelle is een bezoek aan Kasteel Westhove. Dit kasteel staat in 2022 in de top 5 kastelen van Nederland! Maar natuurlijk kun je vanaf de camping in Oostkapelle vooral eindeloos genieten van de heerlijke stranden. Zwemmen, schelpen zoeken en spelen tussen de paalhoofden; het kan allemaal!

Campings Oostkapelle liggen dicht bij Zee

Walcheren is een op en top vakantieregio in het westen van de provincie Zeeland. Walcheren is een schiereiland dat wordt omringd door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Het is niet voor niets dat Walcheren bekend staat om de vele mooie stranden én om zijn hoge duinen. Natuurlijk is het heerlijk om uit te waaien aan het strand, maar kies ook eens voor een wandel- of fietspad door de duinen.

De kust van Oostkapelle heeft brede stranden en fantastische uitzichten over zee. Vanaf de campings in Oostkapelle zit je daar in een mum van tijd. Stranden bieden je alle ruimte voor een heerlijke stranddag maar zijn ook heerlijk om ’s avonds naar terug te gaan. Even opfrissen op de camping in Oostkapelle en dan daarna de zon in de zee zien zakken. Wat een ontspanning, niets moet. Zo heerlijk, zo’n vakantie op een camping in Oostkapelle!

Fiets- en wandelroutes vanaf de campings in Oostkapelle

Hou je van wandelen of fietsen? Dan is een camping in Oostkapelle een goede keuze. Liefhebbers van rust, ruimte en mooie landschappen halen hier hun hart op. De wandel-, fiets- en ruiterpaden voeren je langs mooie natuur.

Overal zie je meidoorn, de meest kenmerkende struik van Walcheren. Deze struik zie je ook op veel campings in Oostkapelle terug. Een prachtig stuk natuur is De Manteling. Hier vind je een eikenbos van meer dan tweehonderd jaar. Toch zijn de bomen niet hoger dan een meter. Dit komt omdat deze bomen voortdurend ‘geschoren’ worden door de westenwind en het stuivende zand. Een bekend schilderij van Piet Mondriaan is ‘Avond, de Rode Boom’. Als je De Manteling bezoekt, ontdek je ongetwijfeld de boom die Mondriaan heeft vastgelegd.

De wandelroute ‘Struinen door bos en duin’, van bijna tien kilometer lang, loopt door natuurgebied De Manteling én langs Kasteel Westhove en Terra Maris. Terra Maris vind je in de voormalige Orangerie van Kasteel Westhove. Daar ontdek je op een afwisselende en levendige manier prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen en opgezette dieren en leer je alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. Dit museum is leuk voor jong en oud! Bovendien, achter het museum ligt een prachtige 2.5 ha grote landschapstuin.

Kinderen op de camping in Oostkapelle

Zéker ook met kinderen zijn de campings in Oostkapelle een heerlijke vakantiebestemming. Walcheren biedt tal van mogelijkheden voor uitjes met je kinderen. Natuurlijk kun je de historische steden als Middelburg en Veere bezoeken. Boek eens een rondvaart langs panden en pakhuizen uit het VOC-verleden van Middelburg. Of ontdek vanaf de boulevard in Vlissingen hoe groot containerschepen zijn. Je kijkt je ogen uit!

Andere leuke uitstapjes vanaf de camping in Oostkapelle zijn onder andere een bezoek aan Mini Mundi, een familiepretpark met een grote binnenspeeltuin en Miniatuur Walcheren, Kaasboerderij Schellach, Reptielenzoo Iguana of speelpaleis Bambini. Allemaal goed aan te rijden vanaf de camping in Oostkapelle. Maar vergeet de stranden niet!

Ook als het minder goed weer is, kun je vanaf de camping in Oostkapelle naar het strand gaan. Neem een bal of een vlieger mee en je kinderen vermaken zich urenlang. Gelukkig zijn er voor daarna heel veel strandpaviljoens, waar jij en je kinderen heerlijk op adem kunnen komen. 

Seizoensmarkt Oostkapelle

Vanaf de camping in Oostkapelle kun je in de zomermaanden iedere donderdag gezellig langs allerlei kraampjes struinen. De seizoensmarkt, in het centrum van Oostkapelle, is een magneet voor toeristen en inwoners van Walcheren zelf. Het is er gezellig, je kunt lekker eten en drinken en je vindt gegarandeerd een mooi vakantiesouvenir.

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!