...een moment geduld...

Campings Vlissingen

Wat is Vlissingen leuk! Dat ontdek je direct als je kiest voor een van de campings Vlissingen. Vlissingen is een mooie, stoere stad aan het water. De boulevard is uniek. Hier zie je grote zeeschepen haast rakelings langs je varen. De stad heeft verder een heerlijk stadsstrand. De boulevard en het Badstrand verleiden je in elk seizoen.

Maak je vanaf de camping in Vlissingen een lange wandeling langs het strand? Of kies je voor een frisse duik in zee? Loop nog eens wat verder, dan passeer je het windorgel en het Nollestrand. Met de zon hoog aan de hemel, is het hier gezellig druk. Buiten het seizoen, zijn het de meeuwen die het strand bevolken. Rust en ruimte, ook dát is Vlissingen.

Campings Vlissingen

Walcheren is een op en top vakantieregio in het westen van de provincie Zeeland. Walcheren is een schiereiland dat wordt omringd door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Het is niet voor niets dat Walcheren bekend staat om de vele mooie stranden én om zijn hoge duinen.

Natuurlijk is het heerlijk om uit te waaien aan het strand, maar kies ook eens voor een wandel- of fietspad door de duinen. Een fiets- of wandeltocht maken rond Vlissingen is echt één van de beste manieren om meer van deze regio te ontdekken.

Vlissingen: stad met veel gezichten

Vlissingen is een stad met veel gezichten. Dat merk je snel genoeg als je kiest voor een camping in Vlissingen. De naam van de stad is voor altijd verbonden aan die van Michiel de Ruyter. Het standbeeld op het Keizersbolwerk ademt iets van de trots en standvastigheid uit die elke Vlissinger ook nu nog voelt. De intieme jachthaven, vrijwel aan zijn voeten, draagt zijn naam.

Al waait het nog zo hard op de Westerschelde, eenmaal in de haven overvalt je de rust en kalmte van deze beschutte plek. Om de stad en haar maritieme geschiedenis beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader. Dit museum vind je in het Lampsinshuis, met een unieke uitkijktoren. Het Bellamypark nodigt uit voor een gezellig hapje of drankje na je museumbezoek of aan het einde van een lome stranddag.

Fiets- en wandelroutes vanaf de campings in Vlissingen

Hou je van wandelen of fietsen? Dan is een camping in Vlissingen een goede keuze. Liefhebbers van rust, ruimte en mooie landschappen halen hier hun hart op. De wandel-, fiets- en ruiterpaden voeren je langs mooie natuur. Overal zie je meidoorn, de meest kenmerkende struik van Walcheren. Deze struik zie je ook op veel campings in Vlissingen terug. Een prachtig stuk natuur is De Manteling. Hier vind je een eikenbos van meer dan tweehonderd jaar.

Toch zijn de bomen niet hoger dan een meter. Dit komt omdat deze bomen voortdurend ‘geschoren’ worden door de westenwind en het stuivende zand. Een bekend schilderij van Piet Mondriaan is ‘Avond, de Rode Boom’. Als je De Manteling bezoekt, ontdek je ongetwijfeld de boom die Mondriaan heeft vastgelegd. Bijzonder aan De Manteling zijn ook de fraaie landgoederen en natuurlijk kasteel Westhove.

In het kasteel vind je museum Terra Maris. Daar ontdek je op een afwisselende en levendige manier prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen en opgezette dieren en leer je alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. Dit kasteel is een heerlijk uitstapje vanaf de camping in Vlissingen.

Kinderen op de camping in Vlissingen

Zéker ook met kinderen zijn de campings in Vlissingen een heerlijke vakantiebestemming. Walcheren biedt tal van mogelijkheden voor uitjes met je kinderen. Natuurlijk kun je de historische steden als Middelburg en Veere bezoeken. Boek eens een rondvaart langs panden en pakhuizen uit het VOC-verleden van Middelburg. Of ontdek vanaf de boulevard in Vlissingen hoe groot containerschepen zijn. Je kijkt je ogen uit!

Andere leuke uitstapjes vanaf de camping in Vlissingen zijn onder andere een bezoek aan Mini Mundi, een familiepretpark met een grote binnenspeeltuin en Miniatuur Walcheren, Kaasboerderij Schellach of Reptielenzoo Iguana. In deze zoo, midden in het centrum, kun je allerlei reptielen bewonderen. Speelpaleis Bambini in Vlissingen is een leuke binnenspeeltuin en een optie wanneer het slecht weer is in Vlissingen. In de zomermaanden is er ook buiten vertier, zoals een springkussen. Allemaal goed aan te rijden vanaf de camping in Vlissingen.

Maar vergeet de stranden niet! Ook als het minder goed weer is, kun je vanaf de camping in Vlissingen naar het strand gaan. Neem een bal of een vlieger mee en je kinderen vermaken zich urenlang. Gelukkig zijn er voor daarna heel veel strandpaviljoens, waar jij en je kinderen heerlijk op adem kunnen komen.

Internationaal filmfestival

Met CineCity heeft Vlissingen een mooie, grote bioscoop. Leuk voor een avondje uit vanaf de camping in Vlissingen! Een keer per jaar is Vlissingen het decor van het internationale filmfestival Film by the Sea. Kies in die periode voor een camping in Vlissingen en geniet alle dagen van films en gezelligheid!

Tal van (inter)nationale filmsterren ontdekken dan wat Vlissingers zelf al lang weten. Vlissingen is stoer en soms een beetje rauw, maar het zachte ritme van eb en vloed, maakt van Vlissingen een fijne thuishaven, in elke seizoen.

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!