...een moment geduld...

Campings Westkapelle

Op de camping in Westkapelle ontdek je hoe verrassend leuk en veelzijdig een vakantie in Zeeland is. Er is telkens een nieuwe overkant om te ontdekken! Westkapelle ligt op Walcheren. De zee, de stranden en de hoge duinen, de gezellige steden en dorpen zorgen dat je iedere dag geniet op de campings op Walcheren en de campings in Westkapelle in het bijzonder.  Westkapelle, of Wasschappel zoals de inwoners zelf zeggen, ligt achter een enorme zeedijk op de westelijke punt van Walcheren.

Westkapelle staat bekend om de eeuwenoude markante vuurtoren, ‘t Hoge Licht; een fantastisch baken op welke camping in Westkapelle je ook verblijft. Mooi is ook de vijf kilometer lange Westkappelse Zeedijk. Het uitzicht hier is fenomenaal! Markant is de tank die als historisch monument op de dijk bij Westkapelle staat.

Campings Westkapelle

Walcheren is een op en top vakantieregio in het westen van de provincie Zeeland. Walcheren is een schiereiland dat wordt omringd door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Het is niet voor niets dat Walcheren bekend staat om de vele mooie stranden én om zijn hoge duinen. Natuurlijk is het heerlijk om uit te waaien aan het strand, maar kies ook eens voor een wandel- of fietspad door de duinen.

De stranden van Westkapelle zijn onderscheiden met de Blauwe vlag. Aan de zuidkant van Westkapelle start onder de duinen een lang strand van meer dat tien kilometer, dat helemaal doorloopt tot aan Vlissingen. Deze stranden worden ook wel de Zeeuwse Riviera genoemd. Door de zuidelijke ligging is het hier vaak een paar graden warmer dan op andere Nederlandse stranden.

Natuurlijk kun je vanaf het strand in Westkapelle ook richting het noorden gaan. Je komt dan eerst in Domburg maar deze stranden lopen door tot aan Vrouwenpolder. De stranden van Vrouwenpolder bieden je eindeloos veel mogelijkheden voor kitesurfen, windsurfen of wakeboarden. Met meer water dan land is het Deltagebied voor iedere watersporter een must.

Op en vlakbij de stranden van Westkapelle vind je tal van leuke strandtenten en gezellige restaurants. Ze hebben alles voor een gezellig avondje uit. Even opfrissen op de camping in Westkapelle en dan daarna de zon in de zee zien zakken. Wat een ontspanning, niets moet. Zo heerlijk, zo’n vakantie op een camping in Westkapelle!

Fiets- en wandelroutes vanaf de campings in Westkapelle

Hou je van wandelen of fietsen? Dan is een camping in Westkapelle een goede keuze. Liefhebbers van rust, ruimte en mooie landschappen halen hier hun hart op. De wandel-, fiets- en ruiterpaden voeren je langs mooie natuur. Overal zie je meidoorn, de meest kenmerkende struik van Walcheren.

Deze struik zie je ook op veel campings in Westkapelle terug. Een prachtig stuk natuur is De Manteling. Hier vind je een eikenbos van meer dan tweehonderd jaar. Toch zijn de bomen niet hoger dan een meter. Dit komt omdat deze bomen voortdurend ‘geschoren’ worden door de westenwind en het stuivende zand. Een bekend schilderij van Piet Mondriaan is ‘Avond, de Rode Boom’. Als je De Manteling bezoekt, ontdek je ongetwijfeld de boom die Mondriaan heeft vastgelegd.

Bijzonder aan De Manteling zijn ook de fraaie landgoederen en natuurlijk kasteel Westhove. In het kasteel vind je museum Terra Maris. Daar ontdek je op een afwisselende en levendige manier prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen en opgezette dieren en leer je alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. Dit kasteel is een heerlijk uitstapje vanaf de camping in Westkapelle.

Kinderen op de camping in Westkapelle

Zéker ook met kinderen zijn de campings in Westkapelle een heerlijke vakantiebestemming. Walcheren biedt tal van mogelijkheden voor uitjes met je kinderen. Natuurlijk kun je de historische steden als Middelburg en Veere bezoeken. Boek eens een rondvaart langs panden en pakhuizen uit het VOC-verleden van Middelburg. Of ontdek vanaf de boulevard in Vlissingen hoe groot containerschepen zijn. Je kijkt je ogen uit!

Andere leuke uitstapjes vanaf de camping in Westkapelle zijn onder andere een bezoek aan Mini Mundi, een familiepretpark met een grote binnenspeeltuin en Miniatuur Walcheren, Kaasboerderij Schellach, Reptielenzoo Iguana, Deltapark Neeltje Jans of speelpaleis Bambini. Allemaal goed aan te rijden vanaf de camping in Westkapelle. Maar vergeet de stranden niet!

Ook als het minder goed weer is, kun je vanaf de camping in Westkapelle naar het strand gaan. Neem een bal of een vlieger mee en je kinderen vermaken zich urenlang. Gelukkig zijn er voor daarna heel veel strandpaviljoens, waar jij en je kinderen heerlijk op adem kunnen komen.

Beleef de vakantie die het beste bij je past

In het Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis in Westkapelle ontdek je alles over de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Het vertelt onder meer over de Tweede Wereldoorlog met bombardementen op dijken in Walcheren in 1944, de inundatie, het dichten van de dijk en de wederopbouw van het dijkdorp. Ook kun je vanuit hier de historische vuurtoren van Westkapelle beklimmen

Vanaf de campings in Westkapelle kun je tal van uitstapjes maken. Een rustgevende vakantie, een culturele vakantie of juist een sportieve vakantie? Met veel toerisme, historie, (water)sport en recreatie kun je vanaf de camping in Westkapelle precies die vakantie beleven, die het beste bij jou past!

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!