...een moment geduld...

Campings Zoutelande

Campings Zoutelande ontvangen je graag. Sinds de Zeeuwse band Bløf over Zoutelande zong, is het Zeeuwse dorp alleen nog maar populairder bij toeristen. Overnachten in een oud strandhuis is niet nodig. De campings in Zoutelande hebben alles tip top in orde voor een zorgeloze vakantie aan de Walcherse kust. Zoutelande ligt vrijwel op de kop van Walcheren. Samen met de stranden van Dishoek en Westkapelle wordt het strand van Zoutelande wel eens de Zeeuwse Rivièra genoemd. Het is namelijk  het enige échte Zuiderstrand van Nederland.

Zoutelande zelf is een heerlijk dorp pal achter hoge duinen. De duinen aan de zuidkant van Zoutelande zijn enorm populair om te paragliden. In het dorp zelf is het altijd gezellig druk. ’s Zomers weten vooral zonaanbidders Zoutelande te vinden. Maar ook wandelaars, vissers en sporters genieten er volop. Op één van de campings in Zoutelande beleef je gegarandeerd een heerlijke, zorgeloze vakantie in Zeeland. Of je nu met of zonder kinderen komt.

Campings Zoutelande Voor een topvakantie aan Zee!

Walcheren is een op en top vakantieregio in het westen van de provincie Zeeland. Walcheren is een schiereiland dat wordt omringd door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Het is niet voor niets dat Walcheren bekend staat om de vele mooie stranden én om zijn hoge duinen.

Natuurlijk is het heerlijk om uit te waaien aan het strand, maar kies ook eens voor een wandel- of fietspad door de duinen. Het hoogste punt van Walcheren ligt bovenop de duinen aan de zuidkant van Zoutelande. Deze hoogste duintop ligt op maar liefst 54 meter boven NAP. Vanaf het wandelpad in de duinen heb je een magnifiek uitzicht over Walcheren en over het water. Bij helder weer kun je zeker 10 verschillende (kerk)torens tellen.

De kust van Zoutelande heeft brede stranden en fantastische uitzichten over zee. Vanaf de campings in Zoutelande zit je daar in een mum van tijd. Stranden bieden je alle ruimte voor een heerlijke stranddag maar zijn ook heerlijk om ’s avonds naar terug te gaan. Even opfrissen op de camping in Zoutelande en dan daarna de zon in de zee zien zakken. Wat een ontspanning, niets moet. Zo heerlijk, zo’n vakantie op een camping in Zoutelande!

Fiets- en wandelroutes vanaf de campings in Zoutelande

Hou je van wandelen of fietsen? Dan is een camping in Zoutelande een goede keuze. Liefhebbers van rust, ruimte en mooie landschappen halen hier hun hart op. De wandel-, fiets- en ruiterpaden voeren je langs mooie natuur. Overal zie je meidoorn, de meest kenmerkende struik van Walcheren. Deze struik zie je ook op veel campings in Zoutelande terug. Een prachtig stuk natuur is De Manteling.

Hier vind je een eikenbos van meer dan tweehonderd jaar. Toch zijn de bomen niet hoger dan een meter. Dit komt omdat deze bomen voortdurend ‘geschoren’ worden door de westenwind en het stuivende zand. Een bekend schilderij van Piet Mondriaan is ‘Avond, de Rode Boom’. Als je De Manteling bezoekt, ontdek je ongetwijfeld de boom die Mondriaan heeft vastgelegd.

Bijzonder aan De Manteling zijn ook de fraaie landgoederen en natuurlijk kasteel Westhove. In het kasteel vind je museum Terra Maris. Daar ontdek je op een afwisselende en levendige manier prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen en opgezette dieren en leer je alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. Dit kasteel is een heerlijk uitstapje vanaf de camping in Zoutelande.

Kinderen op de camping in Zoutelande

Zéker ook met kinderen zijn de campings in Zoutelande een heerlijke vakantiebestemming. Walcheren biedt tal van mogelijkheden voor uitjes met je kinderen. Natuurlijk kun je de historische steden als Middelburg en Veere bezoeken. Boek eens een rondvaart langs panden en pakhuizen uit het VOC-verleden van Middelburg. Of ontdek vanaf de boulevard in Vlissingen hoe groot containerschepen zijn. Je kijkt je ogen uit!

Andere leuke uitstapjes vanaf de camping in Zoutelande zijn onder andere een bezoek aan Mini Mundi, een familiepretpark met een grote binnenspeeltuin en Miniatuur Walcheren, Kaasboerderij Schellach, Reptielenzoo Iguana, het bunkermuseum of speelpaleis Bambini. Allemaal goed aan te rijden vanaf de camping in Zoutelande. Maar vergeet de stranden niet!

Ook als het minder goed weer is, kun je vanaf de camping in Zoutelande naar het strand gaan. Neem een bal of een vlieger mee en je kinderen vermaken zich urenlang. Gelukkig zijn er voor daarna heel veel strandpaviljoens, waar jij en je kinderen heerlijk op adem kunnen komen.

Strand altijd dichtbij vanaf Camping Zoutelande

Van de campings in Zoutelande is het strand altijd dichtbij. Vanaf de kop van Walcheren vind je in vrijwel alle windrichtingen leuke activiteiten voor jong en oud. Zeeland staat bekend als de provincie met de meeste uren zon per jaar, maar ook bij minder zonnig weer vermaak je je hier prima. Zoutelande is een echte familiebadplaats waar je vanaf de campings in Zoutelande steeds met volle teugen van kan genieten.

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!