...een moment geduld...

Abdij Middelburg

In het centrum van Middelburg vind je, onder de Lange Jan, de abdij. Onder de poort door loop je op het Abdijplein. De abdij werd omstreeks 1125 gesticht. Een deel van de Balanspoort stamt uit de dertiende eeuw. De Gistpoort werd omstreeks 1550 gebouwd. In de 15e en 16e eeuw werd de abdij zwaar beschadigd door brand. Toen stad en abdij in 1574 veroverd werden door de prins en aan de kant van de Opstand kwamen, werd het protestantisme ingevoerd en kwam er een eind aan het kloosterleven. Nadien kwam het complex in verval om pas in 1886 te worden gerestaureerd. De goede staat dankt het huidige abdijcomplex echter vooral aan de restauraties van na het oorlogsgeweld van 1940.

Oudste kerk bij Abdij Middelburg

De Koorkerk is de oudste kerk bij het Abdijcomplex. Ze werd gebouwd in het begin van de 14e eeuw. De achtkantige vorm van de Koorkerk is zeldzaam. De 8-hoek symboliseert de volmaakte stad, het hemelse Jeruzalem. Middelburg een vluchtburcht, zoals nu nog uit de naam blijkt, moest de Zeeuwse bevolking bescherming bieden tegen het water en overvallen. Sommigen denken dat de burcht oorspronkelijk is opgetrokken door een hoofdman van de Noormannen.

Voorspoed van Walcheren

Niet alleen in Middelburg proef je de voorspoed van Walcheren. In 1358 kreeg Veere het recht zich te ommuren. Trekt de historie van Zeeland  jou en verblijf je in Zeeland? Zeker als je op Walcheren verblijft, bezoek dan ook Veere.

 

Abdij Middelburg Gangen in de Abdij Middelburg vanaf de camping Zeeland

vakantie in Zeeland kiezen met campingszeeland.nl

Vakantie in Zeeland

Heerlijk genieten van Zeeland tijdens een welverdiende vakantie kan op veel manieren. Wil je genieten van de natuur, het strand met de zee en alle ruimte aan je kinderen geven? Dan is Campings Zeeland de plek waar jij je favoriete camping kunt vinden. Van grotere campings tot tot minicampings of kamperen bij de boer alles is mogelijk! Of ben je op zoek naar een vakantiehuis in Zeeland? Of je nu een vakantiehuisje aan zee zoekt of een riante vakantiebungalow het kan allemaal. Wil je het liefst zo comfortabel mogelijk vakantievieren? Denk dan eens aan een hotel in Zeeland, je kun dan zonder zorgen all-in genieten van Zeeland terwijl alles voor je wordt gedaan. Voor welke vakantie jij ook kiest, Zeeland staat voor genieten!

Wat is er te doen in Zeeland

Uit in Zeeland

Wat te doen in Zeeland? Is een belangrijke vraag als je een vakantie naar Zeeland plant  maar ook als je al geniet van jouw welverdiende vakantie in Zeeland. Het antwoord op deze vraag is; er genoeg te doen is in Zeeland! Je kunt zomer en winter genieten van de schoonste stranden en de prachtige natuurgebieden die Zeeland rijk is. Je kunt musea bezoeken, wat dacht je van het Zeeuws Museum of ook heel indrukwekkend en leerzaam het watersnoodmuseum. Geniet met de kinderen in één van de vele (water)speeltuinen of attracties. Bezoek historische Zeeuwse steden zoals Middelburg, Veere, Hulst en Zierikzee. Ook altijd indrukwekkend is de boulevard van Vlissingen met haar stranden en scheepvaart. Wat te doen in Zeeland? Er genoeg te doen in Zeeland!